Заловен нарушител-рецидивист

РЕАЛНА ОХРАНА ЗА СЕЛСКОСТОПАНСКИТЕ ТЕРЕНИ


На 12.05.2008 година редакцията на най-сериозния български Соколарски сайт – www.sokolarstvo.eu с голямо задоволство научи, че един от многоуважаваните членове на БАЗГП и отговорник в отдел „Реклама и Маркетинг” към Соколарската Асоциация – г-н Анани Любенов, заедно със своя пернат партньор „№3” са заловили опасен рецидивист.

По думите на информатора на Соколарския сайт, в следобедните часове на деня, по време на рутинна тренировка-оглед в района на „Развъдника на Асоциацията” мобилен патрул „Коня с Каруцата на Съседа” забелязва нарушител.

 

 

В този момент на поста „Последните Керемиди на Покрива” при обект „Къщата” застъпва сержант „Харисън”, с боен прякор „№3”. Той се отличава с остър поглед и безкомпромисни действия спрямо нарушителите. Освен това е и гордостта на взвода.

Не след дълго, при опит да нахлуе в поредния „дом”, е забелязан чевръстият космат крадец. Без капчица колебание пернатият постови започва неотстъпчиво наблюдение на набелязания обект. Много скоро се пристъпва и към ответни действия. Атакува се със заучен финт. Последва кратко преследване по покривите на обект „Големия Кокошарник” и след мимолетна схватка, прехвърлила се на земята в средата на обект „Стопанския Двор”, нарушителят, по-известен в подземния свят с прякора си „Плъха”, е заловен и неутрализиран на място.


Както се установи от назначеното по-късно разследване, неканеният посетител на кокошите, гълъбовите и другите домашни птичи „домове” е нанасял перманентни морални, емоционални и материални щети на всички обитатели на цивилния обект „Стопанския Двор”. Той системно и целенасочено е нарушавал спокойствието в района на обекта, като така е ограбвал и опустошавал гнездата на кротките носачки и другите нежни женски пернати животинки от „Стопанския Двор”.
Строгата, но справедлива Комисия издаде на нарушителя посмъртна присъда от една седмица престой в буркан зарит в царевични зърна без право на храна и вода. Предвид леталният изход за подсъдимия се счита, че присъдата е изпълнена.

 

Сержант „Харисън” и неговият водач – г-н Любенов за пореден път се справят успешно с поставената задача. От Щаба на БАЗГП е издадена заповед, с която сержант „Харисън” е награден с двойна дажба свежо месо и еднодневна почивка. За добре свършената работа, на г-н Любенов е връчена поощрителна награда – комплект хилки с пера за федербал. Наградата е предадена лично от началник смяната на Нощните патрули – старши водач „Кукумявката”.


Поради строгостта на охранявания стратегически обект, касаещ пряко националната сигурност, предоставените снимки са с тенденциозно занижено качество.

Както www.sokolarstvo.eu разбра от свой вътрешен източник, сателитните фотоси на състоялата се развръзка са предадени на високопоставени експерти в Министерството на Соколарските Работи. След задълбочен анализ на ситуацията се очаква становището на пернатото ведомство, както и изработване на превантивни мерки в бъдеще, срещу посегателства от подобен характер.

 

Ползвани са материали от изявлението на Министерството на Соколарските Работи

 

Един материал на Кокошкар Ястребовски