Изработване на ремъци за звънчета

  Здравейте, скъпи приятели!

  Всеки сред вас, който има желание, сръчност, време и търпение може да направи своя екипировка.

  Следващите редове ще ви запознаят с изработването на ремъците за звънчетата, когато това предвижда те да се сложат на краката на птицата.

  След направата на звънци по естествен начин си идва информацията за изработване на ремъчета за звънците, които служат да се закрепят звънците за краката на птицата.
  Трябва да отбележим, че това не е единственият начин за направа на ремъчета за звънци. Има и други начини, които се различават леко. Но в общи линии начините са близки и целят е дно и също - да закрепят звънците за краката на вашата птица.
  1_copy_copy_copy.jpg
  Снимка №1: Започнете с лента кожа, ккато е показано. Кожата трябва да е здрава почти без възможност да се разтяга. Дръпнете кожата във всяка посока, за да разберете от къде да започнете да я режете, за да можете да се възползвате от възможно най-малката възможност за разтягане. Лентата, която ще отрежете трябва да бъде достатъчно широка, за да мине през ухото на звънчето, и около 15 см дълга.
  2_copy_copy_copy.jpg
  Снимка №2: След това ще трябва да подострите краищата както е показано на снимката.
  3.jpg
  Снимка №3: Прегънете лентата на две, за да отркиете средата.
  4_copy_copy.jpg
  Снимка №4: Пробийте малка дупка в лентата от едната страна на центъра.
  5_copy.jpg
  Снимка №5: Прокарайте лентата през ухото на звънчето.
  6_copy_copy.jpg
  Снимка №6: Прекарайте края на лентата през дупката в средата й.
  7.jpg
  Снимка №7: Сега я стегнете.
  8_copy.jpg
  Снимка №8: На този етап ще трябва да използвате малко въобръжение, тъй като ще ви покажа как да я сложите на птицата.
  Трябва да оразмерите ремъчето като вземете размера от обиколката на крака на птицата над соколарските ремъчета. Понякога пръстена на птицата е доста стегнат и за това трябва да сложите ремъчето за звънчето над пръстена, за да не стяга пръстена допълнително крака й. Обикновено, обаче се слага под пръстена.
  След като сте оразмерили кожата по обиколката на крака, защипете я или я маркирайте така, че да  не е прекалено стегнато. Уверете се, че можете да откриете това маркиране, след като махнете ремъчето от птицата.
  9_copy.jpg
  Снимка №9: Пробийте малка дупка на мястото, където маркирахте кожата, докато е била на крака на птицата.
  Снимка №10: В тази фаза можете да пробиете последната дупка, но, ако то ва е първият път, в който правите ремъчета за звънчета и ги поставяте, бих ви посъветвал да ги поставите и премерите първо, за да сте сигурни, че не са твърде стегнати или твърде свободни и след това ги махнете, за да пробиете последната дупка.
  С поставената около крака на птицата кожена лента прокарайте единият й край през дупката и го издърпайте, докато пасне добре.
  11_copy.jpg
  Снимка №11: След като сте завършили поставянето и сте доволни, маркирайте кожата с химикалка или нещо така, че да знаете къде да пробиете последната дупка.
  12_copy.jpg
  Снимка №12: Махнете ремъчето от крака на птицата и пробийте последната дупка. Ако имате въртящи се клещи със замби можете да направите дупката и на крака на птицата. Но, ако за пръв път поставяте такива ремъчета на птица бих ви посъветвал да ги махнете преди това, защото може да стане някоя злополука.
  13_copy.jpg
  Снимка №13: Слек като сте пробили последната дупка и ремъчетата със звънците сте поставили пак на краката на птицата, проверете, дали са по мярка и накрая промушете края обратно през последната дупка.
  14.jpg
  Снимка №14: Най-накрая просто я дръпнете, за да е стегнато и отрежете излишната кожа, ако е по-дълга.
  ...И това е всичко
  И така, сега научихте как се правят и ремъците за самите звънчета. Спокойно можете да опитате и да направете своят първи чифт ремъчета за звънци. Удоволствието от това да направите сами част от екипировката за своята птица е много приятно. Човек винаги може да закупи всякаква екипировка или оборудване за себе си или птицата. Но може ли човек да си позволи, винаги е прекрасно сам да измайстори нещо, с което да оборудва своята птица и с него да излезе на полето.
  И запомнете най-важното - всяка екипировка, която изработвате сами трябва да отговаря на изискванията за размер, материали и качество. Птицата няма как да ви обясни, ако нещо я убива или й пречи. А неправилната екипировка ще попречи и на двама ви в заниманията. При несъобразителност може да се стигне и до сериозни травми. За това винаги преценявайте правилните размери, качеството на материалите и крайният продукт.

   

  И не правете компромиси!

   

  Успех!

  © 2017 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Enginetemplates.com

  Please publish modules in offcanvas position.

  Free Joomla! templates by Engine Templates